tiistai 18. lokakuuta 2011

Herätys

Millähän sitä saisi itsensä taas liikkumaan?
Vuosi sitten syksyllä sain monta kiloa lisää, kun en jaksanut lähteä ulos asti. Saatoin olla kaksikin viikko neljän seinän sisällä käymättä kertaakaan ulkona (vanhempien luona asumisen huonoja puolia). Edellisenä keväänä laihduin monta kiloa, kun ruoka ei maistunut kuvottavasta olosta johtuen. Syksyllä sain sitten tuplasti nekin takaisin. Ja nyt en meinaa päästä normipainoon mitenkään.
Tämän vuoden kesällä kokeilin jättää perunat, pastat ja riisit pois ja lisäsin vihanneksia. Kymmennessä päivässä putosi reilut kaksi kiloa. Mutta nestettähän se taisi vaan olla. Mutta kun lähdin vajaaksi viikoksi kummitädin mökille, missä perunoita syödään urakalla, sain neljä kiloa kotiin viemisiksi. Vähän oli turhauttava olo.
Nyt en meinaa saada mitään pois.Ruokatottumusten muuttaminen on hieman hankalaa, kun töissä kuitenkin syä samaa ruokaa kun lapsetkin. Eli sitä perunaa, pastaa ja riisiä.
Yksin olen huono liikkumaan muuten kun kävellen, ja seuraa ei oikein ole. Mitenhän sitä saisi repästyä itsensä? Ja tietenkin se pitäisi olla halpaa liikkumista.

Tähän koko hommaan heräsin kunnolla tänään, kun testasin monta vuotta sitten ostamiani paksumpia ulkohousuja, joita kohta tarvitaan. No, muuten ne on hyvät, mutta vetskari ei tietenkään mene kiinni. Ja järkevämpäähän se on pudottaa kiloja kun ostaa uuden housut (ja ehkä halvempaakin).
Mutta ongelma on vain se, että olen liian arka lähtemään uusiin paikkoihin yksin ja liian saamaton tekemään mitään pitkäaikaista yksin.
Ja kuka lähtee mun tsemppariksi.

3 kommenttia:

noyee.blogueur kirjoitti...

käveleminenkin toimii jos vaan jaksaisi kunnon lenkit päivittäin.

sit toki ylimääräiset, limut, karkit ym poisjättäminen.

mä huomaan nyt taas, tästä yhestä aiheesta, josta ei voi puhua - johtuen on tippunut monia kiloja, sen lisäksi että päivittäin liikkuu vähintään kouluun plus takasin, ja ruokahalu on tipotiessään.

Kiwiberry kirjoitti...

Tarvitseeko sun laihduttaa oikeesti? Olet riittävä ja kaunis tuollaisenaan. :) Itse olen laihduttanut 22kg enkä ole silti onnellinen. Tietysti liikunta auttaa piristymään ja kannatan ajatusta. Mutta älä turhaan ota tavoitteeksi että laihdutat..

miisku kirjoitti...

Noyee: Kävely taitais olla se ykkös-juttu sulkkiksen jälkeen. Eikä siihen tarttis satsata rahaakaan. Ja siitä hyötyy koko kroppa.
Mulla vaan tuo ruokahalu ei katoa vaikka kuinka liikkuis. Mutta toki annoksia voi pienentää.

Kiwiberry: Ei mun tavallaan tarvii, mutta haluan päästä parista kilosta eroon. Tai ainakin vatsaa vähän pienentää, ettei tartte uusia ulkohousuja ostaa :D
Muuten olen kyllä ihan tyytyväinen. Eikä mulla överiksikään mene :)