perjantai 24. elokuuta 2012

Kool-Aid


Innostuin minäkin värjäilemään lankoja kool-aid väreillä. Tilasin värit muksuaitasta.  Viime viikon perjantaina tein tilauksen ja eilen tuli värit.  Ohjeena käytin Ilun pientä koolausopasta.

Itse värjääminen oli tosi helppoa, eniten aikaa vei kolmen kerän vyyhtiminen. Se on tylsää hommaa, varsinkin jos ei kaveria vieressä. En omista vyyhti-puita eikä mitään jakkaraa ollut käytettävissä, joten tietokonetuoli sai ajaa asian.

Sitten langat veteen likoamaan. Pidin lankoja vedessä noin vartin


Kaksi pussia väriä kattilaan ja langat sekaan. Sinisen ja punaisen värjäämisessä vettä oli noin puolitoista litraa ja vihreässä litran verran. Vihreästä tulikin vähän kirkkaampi.

ice blue rasberry lemon

watermelon cherry

lemon-lime

Langat imaisi värit sekunneissa. Huomaa hyvin, mihin kohtaa väri ei kerennyt tarttua :D mutta kivat noista tuli, tykkään kovasti. Nyt ne on kuivumassa. Odotan malttamattomana että pääsen neulomaan noista villasukkia, itselleni :) Näitä ei raaski antaa eteenpäin.

Homma oli todella helppo. Nyt harmittaa etten tilannut värejä enempää, tähän jäi nimittäin koukkuun :D Ensikerralla voisi kokeilla värjäämistä kahdella värillä.


3 kommenttia:

Zelda kirjoitti...

Hihii:) Varohan vain, kohta olet ihan yhtä koukuttunut kuin minäkin;D mutta aivan ihania herkkusia saitkin aikaan:)

Saara kirjoitti...

Ihanan kirkkaita värejä!

miisku kirjoitti...

Zelda: kiitos ja taidan olla jo aika koukuttunut :D

Saara: kiitos, tykkään myös itse vihreästä ja punaisesta, vaalean sininen ei ehkä ihan ole makuuni, mutta ehkäpä silmä tottuu niihinkin :)