tiistai 27. joulukuuta 2011

Lautapelit

Tänään kävin alennusmyynneissä pyörähtämässä. Totesin, että normi prismoissa ja cittareissa ja myös keskustan sokoksella on todella huonot lautapeli-valikoimat. Aikaisemmin on kyllä ollut paremmat. Toisaalta, voiskos tämä ajankohta olla huono?
Mutta kampin anttilasta suuntasin lautapelit.fi-myymälään. Sattui sopivasti olemaan vieressä, se on kamppia vastapäätä, ruohojuuren vieressä. Se olikin oikea lautapelailijan unelma. Myyjä osasi kertoa peleistä paljon, valikoimaa oli laidasta laitaan.
Itse olen pari vuotta sitten ostanut carcassonne-pelin.
Nyt halusin siihen lisää lisäosia. Ja niitähän löytyi. Ostin ekan osan ja sitten lisää ukkoja.

Pelissä siis rakennellaan kaupunkeja, tietä yms.
Pelistä sanotaan näin:  Carcassonnea pelataan laatoilla, joita asetellaan niin että muodostuu yhtenäisiä kaupunkeja muureineen, luostareita, teitä ja peltoalueita. Laatoille sijoitellaan pelinappuloita eli seuraajia, joilla kerätään pisteitä. Pisteitä saadaan kun jotain saatu rakennettua valmiiksi. Esim. valmis kaupunki on kokonaan muurien ympäröimä ja valmiin tien molemmissa päissä on kaupunki.
Pelin säännöt ovat helpot, mutta pisteiden lasku voi varsinkin aluksi tuntua hieman hankalalta. Carcassonne kestää monta pelikertaa ja sitä voi pelata mukavassa yhteishengessä tai taktisen kilpailuhenkisesti. Sutjakkaasti etenevä peli vaatii jonkin verran tuuria ja voi aiheuttaa jopa pienimuotoista koukkuuntumista.

Tätä peliä on myös lapsille oma versio. 

 Muutama iltana olen ollut pelaamassa yatzia. Se on ollut minulle tuntematon peli, mutta jäin siihen ihan koukkuun. Pitihän se itsellekin ostaa, nyt kun pisteenlaskukin alkaa pikkuhiljaa sujumaan

Ei kommentteja: