lauantai 3. syyskuuta 2011

Pipoa pukkaa

Syksyn uudesta Novitan Kelo-langasta piti tehdä jotain. Lanka oli taas sellainen pakkosaada-ostos. Paksua pipoa en vielä omista, niin sellaiselle oli tarvetta.
Halusin pipoon jonkin talveen sopivan kuvion. Tähteä en löytänyt mistään, enkä sellaista osannut tehdä. Jostain lehdestä (joko novita tai sk) löysin lumihiutaleen.
Yritin ensin tehdä kuvion ruskealla novitan huopanen langalla, mutta eihän se oikein miellyttänyt, joten päätin väsätä kuvion nurin neuloen. Aika kiva tuli, vaikka itse sanonkin :)

tässä pipo päässäLanka: Novitan Kelo valkoinen
Malli: Omasta päästä, kavennus; sädenkavennus vähän muokattuna

2 kommenttia:

MariJ kirjoitti...

Hei, kiitos kommentistasi!

Sukan kiilakavennuksissahan se silmukkamäärähän vähenee koko ajan 1. ja 4. puikoilla, eli eihän se kuvio voi koko aikaa täsmätä. Mutta kun kiilakavennukset on tehty, niin sinulla on jälleen kaikilla puikoilla sama määrä kuin alussakin, eli silloin ne kuviot täsmäävät.

Eli kun alat kantapään jälkeen tehdä taas kuviota, niin lasket sen kuvion alun 1. puikon alusta mallin mukaan ja kuviota jatkuu sen verran kuin siinä puikoilla sattuu silmukoita olemaan. 2. puikon alusta aloitat taas kuvion alusta riippumatta siitä, mihin kohtaan jäit 1. puikon lopussa. 4. puikon kohdalla sinun täytyy laskea se kuvion alku tavallaan puikon lopusta alkaen, eli kuvion tulee 4. puikolla päättyä niin, että se jatkuu taas saumattomasti 1. puikolle. Joten 4. puikon alussa se kuvio ei välttämättä jatku yhtenäisenä 3. puikolta. Silmukoita kaventaessa se kuviokin vain kapenee, kunnes sitten kavennusten päätyttyä kuvio on taas yhtenäinen.

Toivottavasti ymmärsit selostukseni. :)

miisku kirjoitti...

Kiitos Mari! Mä vähän mietinkin, ettei kuvio voi täsmätä, mutta piti vielä varmistaa.

Tuo selvensi tosi hyvin :)
Minä vain olen niin pedantti, etten meinaa kestää jos kuvio ei ole täydellinen :D mutta kun se tuossa ohjeessa ei täsmää, niin ei täsmää, sen kestän kun sukat on muuten kivat :)